Directrius de cobertura de les europees (BBC)

Tots els detalls i criteris que es fan servir a la BBC per cobrir les eleccions europees es poden trobar al document: Directrius de cobertura de les eleccions europees, un dels que es pot trobar a la seva web, on hi ha les Directrius Editorials.

Aquestes directrius deixen clara la preeminència del criteri editorial i la flexibilitat amb la que poden treballar els periodistes britànics. Això no treu que les pautes de treball durant les eleccions siguin clares i estrictes. No és una contradicció sinó tot el contrari. Les directrius de la BBC donen el marge indispensable per poder oferir una informació independent i plural amb plenes garanties de representativitat i control democràtic. Els professionals han de respectar escrupulosament criteris com l’equitat, la igualtat, la neutralitat i també la proporcionalitat però atenció, perquè en el cas britànic s’interpreta d’una manera molt més àmplia que no pas a l’Estat espanyol. De fet, introdueixen una sèrie de consideracions com ara: tenir en compte no només els resultats de les últimes eleccions similars, sinó de la resta de comicis o “altres evidències” de suport. Termes, doncs, molt genèrics que fan impossible establir forquilles de temps inamovibles com passa amb els blocs electorals tal i com els coneixem a l’Estat espanyol:

The order in which parties appear in packages or are introduced in
discussions should normally be editorially driven. However, programme
makers should take care to ensure they vary this order, where appropriate, so that no fixed pattern emerges in the course of the campaign.”

The level of coverage given to political parties in each electoral area should reflect levels of past and/or current electoral support. In considering this, the following factors should be taken into account:

– their performance at the last equivalent election (i.e. the 2009 European election) in terms of representation and share of the vote.

– their performance in subsequent elections, where relevant

other evidence of current electoral support

the number of candidates they are fielding in the election”

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s